Sivil Alan Gençlik Ana Akımlaştırma Atölyesi düzenledi

Sivil Alan Gençlik Ana Akımlaştırma Atölyesi düzenledi

Sivil Alan, 19 Ekim 2022’de, 16 sivil toplum örgütünden 26 temsilcinin katılımıyla Gençlik Ana Akımlaştırma Atölyesi düzenledi.

Atölyede, Sivil Alan, sivil toplumun güçlenmesini destekleyen yeni bir araç olarak tasarlanan Gençlik Ana Akımlaştırma Kılavuzunu paylaştı.  Kılavuz, gençlerin hakları, yaşadıkları sorunlar ve katılımlarını, politika, strateji ve operasyonel düzeylerde ana akımlaştırmak için STÖ’lerin kullanabilecekleri uygulanabilir önlemleri içermektedir. Örgütlerin gençlik ana akımlaştırma çabalarında, mevcut durumlarını analiz etmek ve durumu iyileştirme stratejileri tasarlamak için kendilerine yardımcı olmayı amaçlayan bir kontrol listesi de Kılavuz’da ayrıca sunulmaktadır. Kılavuz katılımcı bir yaklaşımla hazırlanmış ve gençlik örgütleri yazım sürecinin her aşamasına katkı sağlamışlardır. Ayrıca, konunun esas özneleri olarak, Atölye’ye de katılarak moderasyona destek oldular ve görüşlerini paylaştılar.

Gençlik Ana Akımlaştırma Kılavuzu, Sivil Alan’ın kesişimsel konular üzerine hazırladığı beş kılavuzdan biridir. Ekoloji, Toplumsal Cinsiyet, Gençlik, Erişilebilirlik ve Hak Temelli Yaklaşımın Ana Akımlaştırılması kılavuzlarının tümünüçevrim içi kütüphanemizde bulabilirsiniz.

Gençlik Ana Akımlaştırma Atölyesi’nden önce, Sivil Alan, Toplumsal Cinsiyet ve Ekoloji Ana Akımlaştırma atölyelerini de düzenlemişti. Erişilebilirlik ve Hak Temelli Yaklaşımın Ana Akımlaştırılması atölyeleri de önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecektir.

Sivil Alan, 1,749,800 Euro total bütçe ile Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Kıbrıs Türk toplumu (KTt) bünyesinde demokratik değişim ve güven arttırıcı önlemleri destekleyen daha güçlü bir sivil toplumun oluşturulmasına katkıda bulunmayı amaçlayan bir Teknik Destek Projesi’dir.

Paylaşın: